Minneverdige opplevelser på Geilo!

«Du skal lete lenge for å finne en mer komplett helårsdestinasjon enn Geilo…» 

Geilo. En sjarmerende fjellandsby ved foten av Hardangervidda og Hallingskarvet. 800 meter over havet og med frisk «champagneluft». Vi er 4500 innbyggere som er fritidsglade, herlige mennesker.  Alle kjenner noen som jobber med turisme, reiseliv og vertskap.  

Vi tar gjerne i mot deg og din familie , både store og små. Vi byr på varmt, genuint og ekte vertskap som du skal få nyte godt av. Og nyte det skal du få! Av god mat, minnerike opplevelser, flotte fotturer, skiturer, alpindager og bærturer. Fra dager med blå himmel og sol, snø som glitrer eller bekker som klukker. Til trolske tåketunge høstdager, eller snøen som laver ned mens du nyter en god bok under et varmt pledd. Alt innrammet i et nydelig fjellandskap. Det er Geilo for oss, og for deg.

Vi ønsker deg et riktig varmt velkommen til oss på Geilo.

Solhovda på Kikut

På Solhovda kan du nyte livet i et av de mest attraktive områdene på en av Norges aller beste skidestinasjoner. Kikut er den sørlige høyden på Geilo. Et solrikt naturområde hele året rundt og en egenart som få andre fritidsområder kan matche. Elsker du fjellet slik som vi gjør, vil du finne deg godt til rette i nærheten til naturen her oppe. Direkte og nær knyttet til all infrastruktur på Geilo. Her kan du selv velge akkurat det du vil gjøre og oppleve. 

Enten du reiser til Geilo med bil eller tog, så kjenner du at roen senker seg når du nærmer deg. Her ligger alt til rette for de gode opplevelsene med kos, glede og lun hygge på et sted som kjennes familekjært. Uansett om oppholdet ditt er kort eller langt innbyr Kikut til at du drømmer deg tilbake.

Kikut er en del av resten av det flotte alpinanlegget på Geilo, som ble kåret til ”Norges Beste Ski Resort 2019”.  Se barna kose seg i barneområdet, og spis et deilig måltid på Kikutkroa med venner og kjente – enten det er lunsj, eller middag. Kikutkroa er et lunt spisested med lang tradisjon innen høyfjellskos. Her er det virkelig hyggelig! Trenger du skiutstyr eller ønsker å leie instruktør for å få et renere skjær på ytterskien? Ikke noe problem – på Kikutkroa finner du både skiutleie og ski-shop.

Langrennsmulighetene er mange, og ligger like utenfor døren på Solhovda Chalet. Flere serveringshytter i området legger til rette for en ”kaffe- og vaffelstopp” med barna. I Hol Kommune finner du over 500 km med preparerte langrennsløyper. Disse kan du fint bruke som turstier hele sommeren og høsten.

La bilen stå hjemme? Null problem! Kikutbussen korresponderer med de fleste togene fra Oslo og Bergen, slik at du kan starte ferien allerede når toget går fra stasjonen. Skibussen sørger for at du enkelt kan ta deg rundt på Geilo, enten det er snakk om dagstur på alpint, shopping i sentrum eller en kjapp tur på butikken. Ønsker du å avslutte dagen på afterski, kjører afterskibussen deg trygt og sikkert hjem.

 Alpint på Geilo for hele familien 

I 1954 åpnet vi den første skiheisen, og historien derfra kjenner de aller fleste til. Geilo er et av de beste stedene i Norge for alpint. Et skiparadis for alle, hvor generasjonene kan stå på ski sammen. Å se gleden og mestringsfølelsen i barnas røde vinterkinn unner vi alle foreldre å oppleve. La dine barn møte våre barn i et av SkiGeilos store barneområder, og la de inspirere hverandre. Trygge, brede og oversiktlige bakker, som strekker seg på begge sider av Geilo. Vi tilbyr morsomme eventer, funslopes, parker og løyper som passer for alle, uansett ferdighetsnivå. I Geiloparken på Kikut og i Vestlia, og Slaattaparken kjører barn og X-Games vinnere side om side.

High fives, mestringsglede, varm kakao med krem og store barnesmil – opplev ekte skiglede!

Over 500 km med skiturer… 

Like utenfor døren på Solhovda Chalet finner du over 500 km med preparerte langrennsløyper i verdensklasse. Løypene tar deg inn i nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet – et naturlig utgangspunkt for en rekke uforglemmelige skiturer. Langrennssesongen varer fra midten av oktober til langt inn i mai, og løypene passer ypperlig for både store og små. 

Eller gjør som mange eventyrere – la stillheten og naturen omslutte deg og tråkk dine egne skispor akkurat dit du vil. Da er mulighetene uendelige. 

Geilo er kjent for sine mange koselige serveringssteder i fjellet. Noen av disse ligger en kort skitur unna, og felles for alle er at du kan komme inn og få varmen i deg mens du nyter noe varmt i koppen og ekte hjemmebakst.

Vår, sommer og høst

Geilo er kjent for sin vakre natur, og på sommeren og høsten ligger den klar for flotte fotturer. Fantastisk utsikt omkranser deg nesten uansett hvor du går. Fjellstiene ligger der og venter – enten du foretrekker å vandre, eller sykle. Her er det bare å ta for seg av alle mulighetene! Start dagen med å plukke multer 1010 meter over havet. Legg på svøm, eller prøv lykken med fiskestanga i utallige fjellvann. Hils på dyrene i Langedrag Naturpark, eller prøv fjelleridning med Hallingskarvet i bakgrunnen. Liker du fart, spenning og utfordringer? Svev høyt i Geilo Zipline og Geilo Høydepark, utforsk kilometervis av sykkelstier, kjenn pulsen stige på rafting i Numedalslågen eller isbrevandring på Hardangerjøkulen. Med sin sentrale beliggenhet er Geilo den ideelle base for utflukter, både de korte og de lange.

Geilo byr også på utallige sykkelmuligheter, enten du ønsker fart og spenning eller en rolig familietur. Sykkeltilbudet på Geilo er under rivende utvikling, og Hallingdal har som mål å bli landets ledende region på terrengsykling. Velg blant annet mellom familievennlig sykkelvei, pumptracks, kilometervis av stier, flowtrails og downhill-løyper.

Det er bare å ønske god tur!

Vårt sted og ditt sted…

Vårt eget sted på fjellet hvor du føler deg hjemme? Ikke bare innenfor hytten, men også ved å treffe menneskene som bor der og bygda du skal bli en del av? Kjenn på den lokale tilhørigheten når du spiser lokalt vilt, sopp, bær og andre herligheter fra et område du kjenner til. Ta del i hverdagslivet ved å møte oss i gågaten i sentrum, på bowlingbanen på Vestlia Resort eller på afterski på Havsdalskroa.

Geilo er et moderne samfunn med alle herligheter og rettigheter. I sentrum finner du hele 40 butikker! Alt du trenger innen sportsutstyr, mote, fersk mat og møbler til hytten. Unn deg smaken av fjell og vidde i en av våre mange ulike restauranter og kafeer. Nyt ferske bakevarer fra bakeriet, eller lokalprodusert ost fra en av de lokale gårdene.

Stadig kortere reisevei

2,5-3 timer reisetid med toget, og avgang annehver time. Smak på det. Lengden av en god film, tre episoder av favorittserien din, eller en hyggelig middag. Rakk du ikke toget? Da går det et nytt om 2 timer. Snart er du på fjellet.

Geilo er midtpunktet mellom øst og vest, og det er lett å komme hit både med bil og tog. Samtidig er det igangsatt mange planer som vil bidra positivt på reisetiden hit i årene som kommer. Ringeriksbanen, Vossabanen, og utvikling av E16 i begge ender peker alle på det samme. Det skal bli stadig kortere reisevei til drømmestedet ditt på høyfjellet.

Om få år er toget den foretrukne reisemåten til fjellet. Da kan du starte ferien allerede når toget går fra stasjonen. Tog er en behagelig reiseform. Slapp av og nyt egentid mens du raskt nærmer deg kos og hygge. Trygt og enkelt.

Kikutbussen korresponderer med de fleste togene fra Oslo og Bergen, og kjører deg helt opp til drømmehytten på Solhovda Chalet. Skibussen sørger for at du enkelt kan ta deg rundt på Geilo, enten det er snakk om dagstur på alpint, shopping i sentrum eller en kjapp tur på butikken. Ønsker du å avslutte dagen på afterski, kjører afterskibussen deg trygt og sikkert hjem.